Koulutukset

Putkikoira Oy järjestää vuoden 2021 aikana hajuerottelukoulutuksen, joka on tarkoitettu työtehtäviin pyrkiville koirakoille.

Koulutus koostuu neljän kuukauden mittaisesta peruskoulutusjaksosta ja kahden kuukauden mittaisesta erikoistumis- ja työharjoittelujaksosta. Opetus muodostuu pääkaupunkiseudulla joka toinen viikko järjestettävästä lähiopetuksesta sekä etäopiskelusta annettujen tehtävien mukaisesti kotona. Työhajun päätät itse, mutta me voimme tarjota työhajuiksi homeen tai luteen, jonka lisäksi meillä on muutama muu erikoisempi työhaju.

Mikäli olet kiinnostunut ja motivoitunut lähtemään ammattimaiseen koulutukseen, lähetä meille yhteystietolomakkeella tai sähköpostilla lyhyt kuvaus omasta taustastasi koiranohjaajana sekä tietoja koirastasi ja sen tämänhetkisestä koulutustasosta. Lähetämme paluupostina tarkemmat tiedot koulutuksesta.

Koulutuksen voi aloittaa aikuisen koiran tai 5-12kk ikäisen pennun kanssa.

Kurssille valitaan hakemusten ja soveltuvuuskatselmuksen perusteella kuusi koirakkoa.

Kouluttajina kurssilla toimivat Esa Puolakka ja Mariel Alin.

Pentukoulutukset

Pennun kotikäyttäytyminen

Koulutus toteutetaan yksityistunteina pennun kotiympäristössä.

Koulutuksen tavoitteena on löytää ohjaajan ja koiran välille luottamuksellinen suhde sekä hyvät toimintatavat jokapäiväisiin rutiineihin kuten ruokailuun, saapuvien vieraiden kohtaamiseen ja ulkoiluun. Lisäksi autamme mahdollisten pelkotilojen häivyttämisessä ja pyrimme antamaan omistajalle työkaluja toimia koiransa kanssa erilaisissa tilanteissa.


Koulutuksen hinta on 85€/1 kerta tai 225€/3 kertaa. Hintaan lisätään matkakuluja 0,50€/km. Koulutuskerran kesto on n. 60 min.

Koulutus soveltuu 3-10kk ikäisille pennuille.


Pennun hajukoulutuksen alkeet

Koulutus toteutetaan yksityistunteina pennun kotiympäristössä.

Koulutuksen tavoitteena on opettaa ohjaajalle ja pennulle erilaisia
hajutyöskentelyyn liittyviä harjoituksia. Ne motivoivat koiraa käyttämään
hajuaistia ja tuovat arkeen mukavaa yhdessä tekemistä pennun kanssa. Ohjelmaan kuuluu jäljestämisen ja esine-etsinnän alkeisharjoituksia sekä hajun ilmaisuun liittyviä
alkeisharjoituksia.


Koulutuksen hinta on 85€/1 kerta tai 225€/3 kertaa. Hintaan

lisätään matkakuluja 0,50€/km. Koulutuskerran kesto on n. 60 min.


Koulutus soveltuu 3-10kk ikäisille pennuille.

Pentukoulutuksiin ilmoittaudutaan yhteydenottolomakkeen kautta. Otamme yhteyttä
tarkemman aikataulun sopimiseksi.